Αχ αυτός ο Αχελώος …για όλα φταίει !

 


Μωρέ μπράβο τα παιδιά ! «Χτύπησαν» για μια ακόμη φορά μέσα σε λίγες ημέρες.

Τούτη τη φορά με τον «υπεύθυνο του Αγροτικού Τμήματος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας» να διαμαρτύρεται (!)  γιατί η ΝΔ δεν κατασκεύασε «κανένα αρδευτικό έργο στο Ν. Λάρισας» (ΜΜΕ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 4/9/2021).

Έντονη η δραστηριοποίησή τους λοιπόν.

Μα, θα μου πείτε, εκλογές πλησιάζουν, πως να το κάνουμε….

Θα πρέπει να τα «χώνουν στην κυβέρνηση της ΝΔ, να της φορτώσουν όποιο κόστος μπορούν, με όποια επιχειρηματολογία ταιριάζει στην επικαιρότητα, άσχετα με το ποιες και πόσο σοβαρές είναι στα νερά οι διαφορές της κυβέρνησης με τις δικές τους θέσεις (εάν βέβαια υπάρχουν), άσχετα με το τι έκαναν όταν ήταν κυβέρνηση….

Τι να κάνουμε ; Έτσι παίζεται το πολιτικό παιχνίδι !

Και μέσα σε όλα, πετάνε κάποια μπηχτή και στον Αγοραστό για «ανυπαρξία πολιτικής και στρατηγικής» σε αρδευτικά έργα, γιατί, ας μην ξεχνιόμαστε, έρχονται και οι αυτοδιοικητικές εκλογές σε λίγο…

Στην τελευταία λοιπόν δημοσίευση θέσεων, από τον «υπεύθυνο» αυτή την φορά, πληροφορούμαστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε «σχεδιασμό» για κατασκευή «τοπικών έργων» (τι θα πει άραγε αυτό ;) αλλά δεν τα έκανε και η «κύρια αιτία  στο να μην γίνουν τα έργα στη Θεσσαλία» ήταν τελικά η …εκτροπή Αχελώου (!) που προκάλεσε εφησυχασμό !

Καλά ρε παιδιά, είπαμε να μην θέλετε την εκτροπή Αχελώου, αλλά τέτοιες μπαρούφες (συγνώμη δηλαδή…)  δεν μπορεί να λέγονται.

Αφού ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βρήκαν ένα Σχέδιο Διαχείρισης Υδάτων (ΣΔΥ, 2014) που περιλάμβανε συγκεκριμένα και καταγεγραμμένα έργα, και αφού οι ίδιοι είχαν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα χρησιμοποιήσουν τα νερά του Αχελώου, τι διάολο έκαναν τεσσεράμισι χρόνια ;

Γιατί δεν «ωρίμασαν» μελετητικά κάνα δύο από τα υπόλοιπα έργα, τα πιο σημαντικά (πχ. Ενιπέα Φαρσάλων, Πύλη Τρικάλων κλπ.), καθώς και μερικά μικρά στα ρέματα που περιγράφει ο «υπεύθυνος» ;

Γιατί δεν δρομολόγησαν τίποτε από όλα αυτά ;

Και, με το συμπάθιο, άλλο πράγμα να δουλευόσαστε μεταξύ σας οι «τάσεις» και οι συγκρουόμενες ιδεολογικές παρατάξεις που συνυπάρχουν στον χώρο (δεξιοί, κεντροδεξιοί, αριστεροί, σοσιαλδημοκράτες κλπ.) και άλλο πράγμα να προσπαθείτε να … δουλέψετε όλους τους Θεσσαλούς !!

Και αφού, τέλος πάντων, ήταν εμπόδιο για την κυβέρνησή σας τα έργα Αχελώου, μισοτελειωμένα εκεί πάνω στα βουνά, δεν τα τραβούσατε ένα γκρέμισμα, να τελειώνουμε με αυτά και να μην τα έχουμε πια στα πόδια μας σαν «αιτία» να μην γίνονται άλλα πολύτιμα έργα ….

Δεν είναι όμως μόνο ο Αχελώος υπεύθυνος που μας μπερδεύει με όσα γράφει ο «υπεύθυνος» Αγροτικού του ΣΥΡΙΖΑ.

Να κατασκευαστούν, μας λέει, και να λειτουργήσουν «έργα τεχνητού εμπλουτισμού, με δυνατότητα υπόγειας ταμίευσης πολλών εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού» (!).

Δηλαδή, εδώ δεν κατασκευάζονται έργα ταμίευσης (που και ο ίδιος τα αναφέρει), που αποτελούν πρώτη προτεραιότητα, που είναι ορθολογική επιλογή, που θα βοηθήσουν και στην αντιπλημμυρική προστασία, που έχουν πολύ μικρότερους κινδύνους ρύπανσης (σε σχέση με τα υπόγεια, λόγω έντονων αγροτικών χρήσεων), και εκείνος μας προτείνει να …στραφούμε πάλι στα υπόγεια, που απαιτούν και τεράστια κατανάλωση ενέργειας (διπλές αντλήσεις κλπ.) και που επιβαρύνουν υπέρμετρα το κόστος παραγωγής !

Και ας μην ξεχάσουμε τις δεσμεύσεις του ΣΔΥ, αλλά και προσωπικά του Φάμελλου ότι τα «χρωστούμενα» στους υπόγειους υδροφορείς, από υπεραντλήσεις, που ξεπερνούν τα 3 δισεκατομμύρια (!!) κ. μ. νερού, θα τα επιστρέψουμε και πάλι στη ….θέση τους.

Αλήθεια αυτή την  δέσμευση και αυτή την προσπάθεια γιατί δεν την ξεκίνησαν ;

Και τώρα, που δεν θέλουν και τον Αχελώο, από που θα βρούνε τόσα νερά για να το κάνουν ;

Θα στερήσουν τους (ήδη ελάχιστους) επιφανειακούς υδατικούς πόρους από κάποια προβληματική περιοχή ή θα αναγκαστούν να περιορίσουν τις αρδευόμενες εκτάσεις στη Θεσσαλία (όπως προέβλεπαν κάποια σενάρια (χωρίς τον Αχελώο) του ΣΔΥ ;

Παιδιά, ξανασκεφτείτε το.

Ούτε οι λογαριασμοί που κάνετε σας βγαίνουν, ούτε αυτή η κατάσταση προσφέρεται για παιχνίδια εντυπώσεων και ιδεοληπτικές εμμονές.

Απαιτείστε λοιπόν πρώτα από την κυβέρνηση της ΝΔ να γκρεμίσει τα έργα Αχελώου (ή κάντε το εσείς όταν ξαναέρθετε, με «προοδευτικούς» συμμάχους αυτή τη φορά) έτσι για να μην σας προκαλούν «εφησυχασμούς» και σας μπερδεύουν, και όσα αφορά στα υπόλοιπα έργα ζητήστε και εσείς και οι βουλευτές σας μια συζήτηση στη Βουλή, για να πιέσουμε όλοι μαζί μπας και κάτι ξεκινήσει να γίνεται.

Και αφήστε επιτέλους όλες αυτές τις βαθυστόχαστες αναλύσεις και τις κριτικές για το τι έγινε στην δεκαετία του …1980 (!), γιατί και σεις εκτίθεστε, και τον κόσμο μπερδεύετε, και την όποια οργανωμένη προσπάθεια καταβάλλουν κάποιοι φορείς την αποδυναμώνετε.

Άντε μπας και δούμε .. χαΐρι σε αυτόν τον τόπο !

 Ο αιρετικός 

Ενημερωθείτε για τα νέα του blog "Νερά - Γεωργία - Περιβάλλον" :

- Από την σελίδα μας στο fb

- Από την ομάδα μας στο fb

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας για το blog ή/ και τις αναρτήσεις εδώ :

Δημοφιλέστερες Αναρτήσεις