Το «μπλάκαουτ» και τα …Καλάβρυτα

Να λοιπόν που δεν είμαστε μόνο εμείς εδώ στη Θεσσαλία !

Δεν έχουμε μόνο εμείς το «προνόμιο» να ζούμε σε ένα κόσμο παραλογισμού, με πέντε – δέκα ανθρώπους να σταματούν ένα κοινωφελές έργο (υδροηλεκτρικό Μεσοχώρας), αξίας σχεδόν 600 εκατομμυρίων ευρώ, κάποιοι δικαστές να «επιβραβεύουν» στην πράξη την πρωτοβουλία τους και κάποιοι «υπεύθυνοι», και «ενεργοί» πολίτες να καραδοκούν για μια ευκαιρία να κατεδαφίσουν το έργο !

Διαβάζουμε για το πολύ πρόσφατο «μπλάκαουτ» στην Αττική (δες ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,22/2/2021) ότι, κατά ένα μέρος, οφείλεται στα δίκτυα μεταφορών υψηλής τάσης, τα οποία είναι παλαιά, είτε δεν τυγχάνουν επαρκούς συντήρησης.

Έγινε πάντως μια προσπάθεια εδώ και χρόνια για δημιουργία νέων σύγχρονων υποδομών, που όμως «για μια δεκαετία βρίσκονται υπό την ομηρία αντιδράσεων και δικαστικών προσφυγών» !

Πιο συγκεκριμένα [..σε εκκρεμότητα παραμένει ….η σύνδεση ….Πελοποννήσου με την Αττική ….. έργο που εντάχθηκε ….στον σχεδιασμό ΑΔΜΗΕ το 2006. Ενώ έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 98% και απομένουν δύο κολώνες για να λειτουργήσει, μια προσφυγή της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων στα Καλάβρυτα… επικαλείται «οπτική όχληση» και «προσβολή του ησυχαστικού χαρακτήρα της», κρατά το έργο «παγωμένο», παρότι είναι πλήρως αδειοδοτημένο…].

Πάλι καλά θα πει κάποιος. Αυτοί εκεί από το 2006, εμείς εδώ από το 2001 !

Αυτοί σταματάνε το έργο, σε εμάς εδώ έχουν και σωματείο που στους «σκοπούς» του καταστατικού του περιέχεται η «αποξήλωση» του τεχνικού έργου και κάποιοι υπεύθυνοι (;) δικαστές τους αναγνωρίζουν το δικαίωμα να εκπροσωπούνται «νομίμως», υποβάλλοντας σχετική προσφυγή !!

Και κατά πως βλέπω τα πράγματα, οι καλόγριες στα Καλάβρυτα και οι «αμύντορες του περιβάλλοντος», μαζί με κάποιες δήθεν «οικολογικές» οργανώσεις που αντιδρούν  στη Μεσοχώρα, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για τον κοινό «ιερό» σκοπό τους……


Ο αιρετικός 

 Ενημερωθείτε για τα νέα του blog "Νερά - Γεωργία - Περιβάλλον" :

- Από την σελίδα μας στο fb

- Από την ομάδα μας στο fb  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας για το blog ή/ και τις αναρτήσεις εδώ :

Δημοφιλέστερες Αναρτήσεις