Πρωτοβουλίες για το υδατικό Θεσσαλίας

 


Ως θετική καταγράφεται η κίνηση που έκανε η ΠΕΔ Θεσσαλίας (δες εδώ πρόσφατο σχόλιο μας) να απευθύνει επιστολή στην Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, μπας και τους παρακινήσει  να ασχοληθούν με την υπόθεση των υδάτων στη Θεσσαλία.

Η επί πολλά χρόνια στασιμότητα είτε στην εφαρμογή μιας στοχευμένης πολιτικής είτε στην ολοκλήρωση ή/και προώθηση νέων αναγκαίων έργων, επιβαρύνει όλο και περισσότερο την δραματική κατάσταση στην οποία έχουμε οδηγηθεί και για την οποία οι ευθύνες όσων εμπλέκονται έχουν όνομα, διεύθυνση και αριθμό….

Σε θετική κατεύθυνση επίσης κινείται και η πρωτοβουλία του Βουλευτή Λάρισας κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου να «διαβιβάσει» με αναφορά του προς τους αρμόδιους Υπουργούς κ.κ. Σκρέκα και Καραμανλή την επιστολή αυτή του προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας και το αίτημα του να συζητηθεί το θέμα στη Βουλή. Χρήσιμη επίσης θεωρούμε και την πρωτοβουλία του ίδιου Βουλευτή, μεταξύ άλλων, να ενημερώσει τον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  για τον πολύ σημαντικό ταμιευτήρα της Σκοπιάς Φαρσάλων.


Όμως, χωρίς καμμιά διάθεση να υποβαθμίσουμε τις πρωτοβουλίες που κατέγραψε η ειδησεογραφία των ημερών, ας μας επιτραπεί να τις θεωρήσουμε ως μικρότερης εμβέλειας σε σύγκριση με εκείνες που οι περιστάσεις απαιτούν,  με δεδομένες εξάλλου  τις δυνατότητες που παρέχονται είτε σε ένα θεσμικό όργανο της Αυτοδιοίκησης είτε σε έμπειρους Βουλευτές.

Μάλιστα, ειδικά για τους Βουλευτές της ΝΔ, θα υπενθυμίσουμε ότι το κόμμα αυτό, είτε ως Κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση, ανέδειξε κατά καιρούς τα ζητήματα των υδάτων και τα έργα Αχελώου με πολύ πιο εμφατικό τρόπο και υψηλούς τόνους στη Βουλή και όχι μόνο [ενδεικτικά δες εδώ ερώτηση (4/3/1994), εδώ ερώτηση (18/2/2002), και εδώ συζήτηση επί Σουφλιά (19/7/2006)], ενώ ιστορικά στελέχη (της ΝΔ) πάλεψαν χωρίς «πίσω» σκέψεις και ουσιαστικά κράτησαν «όρθια» τα έργα Αχελώου, παρά τις κατά καιρούς επιθέσεις πάσης φύσεως συμφερόντων, κομμάτων ή/και δικαστηρίων. (Αλλά για να είμαστε δίκαιοι, ούτε τα άλλα κόμματα που διαθέτουν εκπρόσωπο στη Θεσσαλία ανέλαβαν, επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης, κάποια ουσιαστική πρωτοβουλία ανάδειξης των προβλημάτων αυτών στη Βουλή και στην κοινωνία).

Σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο οι θετικές μεν αλλά περιορισμένης «έντασης» πολιτικές πρωτοβουλίες που προαναφέραμε και η εκκωφαντική απουσία κάποιας, έστω, κινητικότητας από άλλους Βουλευτές  στη Θεσσαλία, τίποτε καλό δεν προμηνύουν.

Ειδικότερα μάλιστα  τόσο η αφωνία του  άλλοτε λαλίστατου Υπουργού κ. Κ. Καραμανλή (δες εδώ και εδώ δηλώσεις του στη Λάρισα, προσυνέδριο ΝΔ, Νοέμβριος 2017 και εδώ στο 2ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ανάπτυξης στη Λάρισα, 27/1/2020), όσο και το υποτονικό κλίμα ανάδειξης (από τον κυβερνητικό χώρο) του μείζονος οικολογικού - αναπτυξιακού ζητήματος και της επίλυσης του υδατικού προβλήματος της Θεσσαλίας, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι με άνωθεν εντολές, επιβάλλεται πιθανότατα το πάγωμα της υπόθεσης των έργων Αχελώου και αναζητούνται προσχήματα για την υπαναχώρηση της ΝΔ από τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη (πριν ένα – ενάμιση  χρόνο), οι οποίες, δυστυχώς, θα εντάξουν και αυτόν στην κατηγορία των πολιτικών που εύκολα ξεχνούν τις υποσχέσεις τους….

Ενημερωθείτε για τα νέα του blog "Νερά - Γεωργία - Περιβάλλον" :

- Από την σελίδα μας στο fb

- Από την ομάδα μας στο fb


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας για το blog ή/ και τις αναρτήσεις εδώ :

Δημοφιλέστερες Αναρτήσεις