Επιστολή της ΠΕΔ Θεσσαλίας για τα έργα Αχελώου

Με ικανοποίηση διαβάσαμε την επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, την οποία έδωσε στην δημοσιότητα η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας.

Το περιεχόμενο της επιστολής αυτής νομίζουμε ότι εκφράζει το σύνολο των πολιτών της Θεσσαλίας (πλην φυσικά μιας εμμονικής μειοψηφίας η οποία απροκάλυπτα επιζητεί την κατεδάφιση των έργων Μεσοχώρας, Συκιάς και σήραγγας μεταφοράς).
Ας μας επιτραπεί πάντως να σχολιάσουμε ότι τέτοιου είδους κινήσεις θα πρέπει να εντάσσονται σε μια ολοκληρωμένη τακτική διεκδίκησης και να μην αποτελούν αποσπασματικές ενέργειες, οι οποίες, όταν δεν συνοδεύονται και από άλλες πρωτοβουλίες (κινητοποίηση των φορέων, συνεργασία με αγροτικό κόσμο, συσπείρωση επιστημονικών οργανώσεων, πίεση στους αρμόδιους Υπουργούς κ.ο.κ.), συχνά εκφυλίζονται σε «άσφαιρα πυρά», που ελάχιστα ενοχλούν τις κυβερνήσεις.
Πιστεύουμε μάλιστα ότι στην περίπτωση αυτή επιτρέπουν σε κάποιους πολιτικούς (που έχουν βεβαίως την ανάλογη προδιάθεση) να «ξεχνούν» τις υποσχέσεις τους και να προσπερνούν τα δίκαια αιτήματα μιας περιοχής, όπως εδώ και πολλά χρόνια συμβαίνει στη Θεσσαλία που αντιμετωπίζει τα γνωστά προβλήματα έλλειψης νερού.
Για να είμαστε όμως δίκαιοι, η ΠΕΔ Θεσσαλίας κατά την κρίσιμη περίοδο της διαβούλευσης των Σχεδίων Διαχείρισης Υδάτων του 2014 και του 2017, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή μιας κοινής προσπάθειας με πολλούς φορείς της Θεσσαλίας (συσκέψεις, συνεντεύξειςπίεση στις κυβερνήσεις, ημερίδες, συνέδριαυπομνήματα,  εποπτικό υλικό κλπ.), αναδεικνύοντας με επάρκεια το σύνθετο υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας.
Θεωρούμε πως τις παρακαταθήκες που δημιούργησαν οι προσπάθειές της όλα αυτά τα χρόνια, οφείλουν να τις τιμήσουν, με ανάλογη δραστηριοποίηση, και οι σημερινοί εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης Α' βαθμού, δεδομένου ότι τα προβλήματα όχι μόνο παραμένουν στο ίδιο σημείο που τα παρέλαβαν από τους προκατόχους τους, αλλά θα επιδεινώνονται στο μέλλον με τα φαινόμενα (που ήδη εξελίσσονται) της κλιματικής αλλαγής. 


Ενημερωθείτε για τα νέα του blog "Νερά - Γεωργία - Περιβάλλον" :

- Από την σελίδα μας στο fb

- Από την ομάδα μας στο fb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας για το blog ή/ και τις αναρτήσεις εδώ :

Δημοφιλέστερες Αναρτήσεις