ΑΔΜΗΕ : Μοναστήρι εμποδίζει επένδυση 110 εκατ. ευρώ στα Καλάβρυτα

 


Ο τίτλος από ρεπορτάζ που "αλιεύσαμε" πρόσφατα στα ΜΜΕ*. 

Ποιος ξέρει τι μικροσυμφέροντα κρύβονται πίσω από τα ράσα εκεί πάνω στα ορεινά της Πελοποννήσου.....

Ξάφνου οι καλόγριες, επειδή όπως λένε τους κόβει τη θέα (;), αποφάσισαν να σταματήσουν ένα συμφωνημένο, αδειοδοτημένο, σε εξέλιξη ευρισκόμενο, σχεδόν προς ολοκλήρωση, κοινωφελές έργο.

Προφανώς όλες αυτές οι περίεργες αντιδράσεις έχουν επιπτώσεις και βεβαίως δεν εννοούμε στον "εργολάβο", όπως συχνά και απαξιωτικά, οι μη σκεπτόμενοι τους, αποδίδουν με ευκολία  όλα τα κακά της γης !

Εδώ πρόκειται για το δημόσιο συμφέρον, για υποδομές που πληρώνουμε εμείς οι ίδιοι και αφορούν, όπως λέγεται, στην ευστάθεια του ενεργειακού συστήματος σε μια περιοχή της χώρας.

Μα τώρα, με ρωτάει ένας κάλος φίλος που συνέχεια με "προσγειώνει", τι ψάχνεις, ψύλλους στα άχυρα ;

Εδώ σοβαροί άνθρωποι με μόρφωση και γνώσεις, που τους εμπιστευόμαστε τα πιο σημαντικά θέματα του δημοσίου βίου (πολιτικοί,  αυτοδιοικητικοί κλπ.) και έρχονται στιγμές που μπροστά στα συμφέροντα ή στις ιδεοληψίες τους είναι σε θέση να θυσιάσουν, ακόμη και γκρεμίσουν, ότι με κόπο και ιδρώτα έχει κατακτήσει ένας τόπος, μια τοπική κοινωνία.

Ξεχνάς που ένα ολόκληρο κόμμα, που κυβέρνησε και επιδιώκει να ξανακυβερνήσει τη χώρα, αδιαφορεί (ίσως μάλιστα το ...περιμένει με χαρά να συμβεί) αν κατεδαφιστούν στη Θεσσαλία έργα ολοκληρωμένα ή ημιτελή, αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, μόνο και μόνο για να "ικανοποιήσει" ένα δικό του κοινό και να τους έχει υποστηρικτές στην διεκδίκηση της εξουσίας ; Ξεχνάς ότι «σφυρίζει αδιάφορα» για στελέχη του, που οργανώνουν διαδηλώσεις στη Μεσοχώρα, με πολιτικό στόχο "να γκρεμιστεί το έργο" γιατί το πρόγραμμα του ευνοεί  επενδύσεις με φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες ;    (σημ. για του λόγου το αληθές δες ενεργειακό  πρόγραμμα του 2018 - Τσίπρας, Σταθάκης - και θα το καταλάβεις, κάτι που δυστυχώς από το 2019 συνεχίζει και η σημερινή Κυβέρνηση).

Ξεχνάς ότι κοτζάμ δικαστές, μορφωμένοι και υπεύθυνοι, στην κρίση των οποίων έχει τεθεί επανειλημμένα ένα έργο της κοινωφελούς ΔΕΗ (αξίας σχεδόν 600 εκ. ευρώ), πάντα βρίσκουν ένα τρόπο να το "μπλοκάρουν" με αποφάσεις, που μερικές φορές δεν μπορούν να τις ερμηνεύσουν ούτε έγκριτοι νομικοί ; Το αποτέλεσμα : το έργο να παραμένει στον αέρα, εδώ και πολλά χρόνια, αναξιοποίητο και κατασυκοφαντημένο ! 

Δεν θα έπρεπε και οι δικαστές  να  λαμβάνουν υπόψη τους  την ΔΕΗ που καταρρέει, η έστω   τους πολίτες που πλήρωσαν (κυριολεκτικά από το υστέρημα τους) για το έργο ;  Πολίτες που, φυσικά, πληρώνουν  τους  μισθούς όλων των δημοσίων λειτουργών – συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της δικαιοσύνης - σε μια περίοδο απίστευτης οικονομικής ανέχειας για τους πολλούς.

Ξεχνάς ότι δήμαρχος, με ευαισθησίες υποτίθεται, του λες ότι ο τόπος χρειάζεται επειγόντως νερό για να μειωθούν τα ελλείμματα του και κείνος, πάρα την τεράστια καταστροφή που συντελείται στο οικοσύστημα, για να έχει την υποστήριξη του κομματικού του φορέα, σου απαντά ότι φταίνε οι αγρότες που το ξοδεύουν ασυλλόγιστα ;

Εντάξει !  Σταμάτησε επιτέλους, του είπα, το κατάλαβα, άντε τώρα, "ζώσε τ΄ άρματα" να πάμε στην Πελοπόννησο να ..."τσακωθούμε" με τις καλόγριες που σταμάτησαν το έργο !

Ας αρχίσει τέλος πάντων από εκεί ο αγώνας ενάντια στην μικροψυχία και την συλλογική μας κακομοιριά....

Ο αιρετικός 

* Πηγή : naftemporiki.gr

Ενημερωθείτε για τα νέα του blog "Νερά - Γεωργία - Περιβάλλον" :

- Από την σελίδα μας στο fb

- Από την ομάδα μας στο fb


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας για το blog ή/ και τις αναρτήσεις εδώ :

Δημοφιλέστερες Αναρτήσεις