Ο αποκλεισμός της υδροηλεκτρικής ενέργειας από το (ενεργειακό) μείγμα της χώρας

 

Σταθμός παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας

Συμμεριζόμαστε την «έκπληξη» και την διάχυτη αγανάκτηση που αποτυπώνεται στα σχόλια του Κώστα Κουτσονάσιου, που δημοσιεύει το trikkipress.gr (16/7/2022) με τίτλο «Τι έχουν τα Τρικαλινά έρμα και πεινάν ; », για τον αποκλεισμό της υδροηλεκτρικής ενέργειας από το (ενεργειακό) μείγμα της χώρας μας, παρότι οι συνθήκες «φωνάζουν» για την λανθασμένη αυτή επιλογή, που αποτελεί αμετάβλητη σταθερά στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία (τουλάχιστον) 10-15 χρόνια !

Μια επιλογή που, μεταξύ άλλων, έχει να κάνει και με την απόφαση τους  για εγκατάλειψη (από το 2010) των ημιτελών έργων στον Άνω Αχελώο.

Αληθεύει επίσης πως γύρω από τα έργα εκτροπής Αχελώου κτίστηκαν καριέρες (και κάποιοι συνεχίζουν  ανενδοίαστα, ακόμη και σήμερα, να χρησιμοποιούν τα ανούσια συνθήματα «υπερ» της εκτροπής σαν άλλοθι για την αδιαφορία τους και σαν εφαλτήριο για την πολιτική τους....ανύψωση !).

Εμείς θα συμπληρώσουμε πως άλλα περιθώρια δεν υπάρχουν και πρέπει σύσσωμοι οι θεσσαλοί να απαιτήσουν να μπει ένα τέλος σε αυτή την ταπεινωτική για τη χώρα και τη Θεσσαλία στασιμότητα.

Οφείλουμε όλοι να απαιτήσουμε (και να το διεκδικήσουμε μαχητικά) από όλα τα κόμματα, ιδιαίτερα ενόψει των επερχόμενων εκλογών, να δεσμευτούν ξεκάθαρα σε μια θέση :

Είτε θα ολοκληρώσουν τα έργα και θα απολαύσει η Θεσσαλία και οι πολίτες τα τεράστια οφέλη από αυτά, είτε θα τα  ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΟΥΝ, δεδομένου ότι  ως έχουν προκαλούν μεγάλη οικολογική καταστροφή στο («μπαζωμένο» πλέον) ποτάμι αλλά και δημιουργούν πολλαπλούς κινδύνους σε περίπτωση ισχυρής πλημμύρας (σημ. : ειδικοί επιστήμονες έχουν με υπομνήματα προειδοποιήσει γι’ αυτό ΟΛΕΣ τις - δυστυχώς ανεύθυνες -  «σοσιαλιστικές», «φιλελεύθερες» και «αριστερές» κυβερνήσεις, χωρίς όμως έως τώρα να έχει  ιδρώσει το αυτί κανενός.....).

Τέλος καλό θα ήταν όλοι οι συμπολίτες, ανεξάρτητα από παραταξιακές προτιμήσεις, να αποδοκιμάσουν έμπρακτα όλους όσοι  συστηματικά συγκαλύπτουν την θλιβερή αυτή κατάσταση  και δίνουν «άλλοθι» σε επιλήσμονες των υποχρεώσεων τους υπουργούς και πρωθυπουργούς, οι οποίοι με τη σειρά τους, κρυμμένοι πίσω από την προστασία που απλόχερα τους προσφέρουν βουλευτές, πολιτευτές και αυτοδιοικητικοί παράγοντες (Α κ Β βαθμού), παρατείνουν την καταστροφική (από κάθε άποψη) στασιμότητα των έργων Αχελώου.

 Eνημερωθείτε για τα νέα του blog "Νερά - Γεωργία - Περιβάλλον" :

- Από την σελίδα μας στο fb

- Από την ομάδα μας στο fb  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας για το blog ή/ και τις αναρτήσεις εδώ :

Δημοφιλέστερες Αναρτήσεις