Γεωργική γη και απειλές


 

Μεγάλη προσπάθεια καταβάλλουν οι επιστήμονες να προκαλέσουν την παρέμβαση των αρμόδιων για την προστασία της γεωργικής γης και του εδάφους, τους κινδύνους που μας απειλούν και την, αργά αλλά σταθερά, επερχόμενη  ερημοποίηση και ξηρασία.

Από την πλευρά μας (Ε.Δ.Υ.ΘΕ, blog, φορείς κλπ.) καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια για προβολή του μεγάλου αυτού ζητήματος, που «καίει» την Θεσσαλία.

[Δες : ΗΜΕΡΙΔΑ Παγκόσμια Ημέρα καταπολέμησης της Ερημοποίησης & Ξηρασίας 2022, Παρουσίαση Νικ. Δαναλάτου, ΑΦΙΕΡΩΜΑ : Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ερημοποίησης και της Ξηρασίας 2017 ομιλία προέδρου κατά της ερημοποίησης/ Βουλή κλπ.].

Και ενώ θα περίμενε κανείς κάποια θετική είδηση για οργανωμένη αντίδραση της Πολιτείας στην καταστροφή που βιώνουμε, και, επιπρόσθετα, με την διατροφική κρίση που μας αφορά όλους και δύσκολα θα ξεπεραστεί, νέα «επίθεση» δέχεται η γεωργική γη, όπως εύστοχα παρατηρεί σε άρθρο του ο γνωστός Δρ. Εδαφολογίας Χρ. Τσαντήλας (ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Λάρισας, 4 Ιουλίου 2022).

Τελικά, όπως πάμε, αντί σταδιακά οι γνωστές διεκδικήσεις της Ε.Δ.Υ.ΘΕ (μέσα στις οποίες περιλαμβάνεται και το θέμα της ασφάλειας της Θεσσαλίας από ξηρασία/ερημοποίηση), να εισακούονται από ευαίσθητους και υπεύθυνους πολιτικούς, γινόμαστε μάρτυρες αποσπασματικών κυβερνητικών επιλογών, με άλλες στοχεύσεις, που τραυματίζουν το βασικό υπόβαθρο της γεωργίας και κινούνται σε κατεύθυνση αντίθετη από την δημιουργία προϋποθέσεων βιώσιμης ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα.

 Eνημερωθείτε για τα νέα του blog "Νερά - Γεωργία - Περιβάλλον" :

- Από την σελίδα μας στο fb

- Από την ομάδα μας στο fb  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας για το blog ή/ και τις αναρτήσεις εδώ :

Δημοφιλέστερες Αναρτήσεις