Ιταλία : Η Βερόνα περιορίζει τη χρήση του πόσιμου νερού, για να αντιμετωπίσει την ξηρασία


Κάποιοι πιστεύουν ότι όσα βιώνουν αυτή τη στιγμή γειτονικές μεσογειακές χώρες (δες το σχετικό δημοσίευμα στο real.gr με το παραπάνω τίτλο) βρίσκονται «μακριά» από εμάς. Δυστυχώς δεν ισχύει.

Και όσα προβάλλουμε και ανακοινώνουμε ως άτομα η/και ως επιτροπή για το υδατικό της Θεσσαλίας (Ε.Δ.Υ.ΘΕ), αποφεύγουν  να  τα «ακούνε»   οι αρμόδιοι (κυβερνήσεις, αυτοδιοίκηση, πολιτικοί), γιατί  δεν είναι ευχάριστα και γιατί τους χαλάει την συνταγή της δήθεν επιτυχημένης πορείας στα θέματα που διαχειρίζονται και γιατί  τραυματίζει την άμετρη επικοινωνιακή  τους τακτική και την  λογική συγκάλυψης ευθυνών για την απραξία και την αδράνεια τους σε μείζονα προβλήματα και απειλές, όπως (στην περίπτωση του δημοσιεύματος για την γειτονική μας χώρα) είναι η ξηρασία/λειψυδρία.

Ας μας ανακοινώσουν τουλάχιστον το δικό τους σχέδιο και τον βαθμό ετοιμότητας για την περίπτωση εμφάνισης αντίστοιχων φαινομένων στην Θεσσαλία.

Και επειδή πιθανά θα μας πούνε ότι τέτοια θέματα είναι αρμοδιότητα της κεντρικής διοίκησης, ας ενημερώσουν τον λαό  ποιες διεκδικήσεις προβάλλουν απαιτώντας λύσεις από την κυβέρνηση, και ποια τέλος πάντων είναι η ανταπόκριση που συναντούν.

Για εμάς ένα είναι βέβαιο : στα «μουγκά», χωρίς τον κόσμο και τις οργανώσεις του και χωρίς διάθεση να «ενοχλήσουν» την κυβέρνηση (για προφανείς λόγους) δεν έχουμε καμία ελπίδα να μας προσέξει κανείς.

Και εάν κάτι συμβεί θα τρέχουνε εκ των υστέρων, χωρίς σχέδιο και χωρίς τις αναγκαίες υποδομές (πχ. ταμιευτήρες σημαντικών αποθεμάτων νερού) να βγαίνουν φωτογραφίες δίπλα στους «πληγέντες», να υπόσχονται «γρήγορες» αποζημιώσεις και φυσικά να δηλώνουν ότι κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με ....το Θεό και τη φύση !

 Πηγή: Real.gr

Eνημερωθείτε για τα νέα του blog "Νερά - Γεωργία - Περιβάλλον" :

- Από την σελίδα μας στο fb

- Από την ομάδα μας στο fb  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας για το blog ή/ και τις αναρτήσεις εδώ :

Δημοφιλέστερες Αναρτήσεις