Οι Πορτογάλοι, οι Έλληνες και το μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της Ευρώπης !

Πορτογαλία Tamega hydroelectric 1


Διαβάζοντας το ρεπορτάζ για το μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της Ευρώπης και γνωρίζοντας πως αντιμετωπίζει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια την υδροηλεκτρική ενέργεια, έχεις δύο επιλογές.
Η μια να θυμώσεις ή/και να μελαγχολήσεις και η άλλη να το ..ρίξεις στην πλάκα. Αυτό επιλέξαμε για το σημερινό σχόλιο μας :

Μα τι είδους «Ευρωπαίοι» είναι αυτοί οι Πορτογάλοι που κατασκευάζουν υδροηλεκτρικά έργα χωρίς να σέβονται τη φύση ; (δες εδώ το σχετικό ρεπορτάζ και εδώ παρόμοιο δημοσίευμα με ένα ενδιαφέρον video).

Πόσο ανόητοι μπορεί να είναι και δεν επιλέγουν να  χρησιμοποιούν το  (φυσικό υποτίθεται....) ορυκτό αέριο, όπως επέλεξαν εδώ στην Ελλάδα οι διάφορες κυβερνήσεις  και ειδικά οι δυο τελευταίες (που «μεταβατικά» υποκατέστησαν τον εγχώριο λιγνίτη).

Και εάν δεν είχαν το «φυσικό», ας το χρησιμοποιούσαν  βρε αδελφέ έστω  στην υγροποιημένη του μορφή (το LNG), που  (σύμφωνα με τις πρόσφατες αποφάσεις των υποκριτών στις Βρυξέλλες, που και αυτό, όπως και την πυρηνική ενέργεια, τα βάφτισαν «πράσινα» !!) θα τους έδινε ...οικολογική ενέργεια και που θα έδινε και δουλίτσα στους .....ναυτικούς μας (!), εφόσον  με τα καράβια των Ελλήνων εφοπλιστών θα το μεταφέρουν από την άκρη του κόσμου !



Άντε καλέ, αφήστε αυτές τις χαζομάρες, εμείς σαν γνήσιοι οικολόγοι απορρίπτουμε τα υδροηλεκτρικά  και όλα αυτά τα παλαβά...

Με τα όμορφα σχέδια μας ( ΕΣΕΚ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ) θα  φουλάρουμε με αιολικά και φωτοβολταϊκά (γέμισε ο θεσσαλικός κάμπος....) που, όλως τυχαία, συναντούν πολύ μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον από 5-6 ολιγοπώλιά  ενεργειακά συμφέροντα (και κάποιες μεγάλες βιομηχανίες παραγωγής τους στο εξωτερικό).

Ναι καλέ, αυτούς που είχαν (και πριν τον πόλεμο) τεράστια κέρδη, που όμως, μην ανησυχείτε, θα τα φορολογήσει η κυβέρνηση και θα μας δώσει πίσω τα λεφτά που ξοδέψαμε και δεν μας έμεινε μια !

Όσο για τους Πορτογάλους, αφήστε τους εκεί στην καρακοσμάρα τους να πιστεύουν ότι με τέτοια έργα άντλησης - ταμίευσης (άκου εκεί .... «αποθήκευση» ενέργειας !....οι αφελείς !) θα έχουν πιο φθηνή ενέργεια από εμάς.

Εμείς επιμένουμε : LNG από το εξωτερικό, αέριο από.... Αζερμπαϊτζάν η όπου αλλού χρειαστεί, πυρηνική ενέργεια από Βουλγαρία (για την ώρα και γιατί όχι σε λίγο, με «υπερηφάνεια», από Ελληνικά εργοστάσια), όλα φθηνά και ...καταπράσινα, φουλ Παναθηναϊκός και άστους να λένε.

Και επιτέλους λίγος λιγνίτης τώρα που τον έχουμε ανάγκη δεν θα χαλάσει ρε παιδιά  την υπέροχη πράσινη εικόνα μας, μόνο να μην είναι τα υδροηλεκτρικά !


 Ο αιρετικός 

Eνημερωθείτε για τα νέα του blog "Νερά - Γεωργία - Περιβάλλον" :

- Από την σελίδα μας στο fb

- Από την ομάδα μας στο fb  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας για το blog ή/ και τις αναρτήσεις εδώ :

Δημοφιλέστερες Αναρτήσεις