Νερό και ενέργεια - Του Ανδρέα Αγγελάκη*


Ένας σημαντικός διανοητής του τομέα των υδάτων παρουσιάζει σε εφημερίδα του τόπου του (ΠΑΤΡΙΣ) τις σκέψεις του για το τόσο επίκαιρο θέμα της σχέσης νερού και ηλεκτρικής ενέργειας. 

Επίσης, παρότι ζει μακριά από τη Θεσσαλία, επικεντρώνει μέρος του άρθρου του στον "παραλογισμό" του ΥΗΕ Μεσοχώρας Τρικάλων.

Πρόκειται για έργο που σηματοδοτεί την τεράστια ζημία που συχνά προκαλείται από τις ιδεοληψίες κάποιων ημιμαθών ψευτο - οικολόγων, την αβελτηρία πολλών από όσους μας κυβέρνησαν και κυρίως την αδιαφορία των εκπροσώπων μας στην διαχείριση της εξουσίας για την αξιοποίηση "ξεχασμένων" επενδύσεων που έγιναν από το υστέρημα του ελληνικού λαού (ενώ επί δεκαετίες υποτίθεται ότι οι κυβερνήσεις αναζητούν "άλλους" επενδυτές για την ανάπτυξη του τόπου μας....).

* Ο Ανδρέας Ν. Αγγελάκης είναι Μηχανικός Υδατικών Πόρων, Συνεργαζόμενος Ερευνητής στον Ελληνικό Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ (πρώην ΕΘΙΑΓΕ), Ινστιτούτο Ηρακλείου. Είναι, επίσης, Τεχνικός Σύμβουλος της Ελληνικής Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης (EΔEYA).


Eνημερωθείτε για τα νέα του blog "Νερά - Γεωργία - Περιβάλλον" :

- Από την σελίδα μας στο fb

- Από την ομάδα μας στο fb  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας για το blog ή/ και τις αναρτήσεις εδώ :

Δημοφιλέστερες Αναρτήσεις