Οι δηλώσεις του υφυπουργού κ. Χρ. Τριαντόπουλου για το φράγμα Ενιπέα και η σιγή της κυβέρνησης για τα έργα Αχελώου !

 


Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Χρ. Τριαντόπουλος μίλησε πρόσφατα στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και στον δημοσιογράφο Γιάννη Κολλάτο για θέματα θεσσαλικού ενδιαφέροντος.

Ανάμεσα στα άλλα ανακοίνωσε ότι το έργο φράγμα/ταμιευτήρας στον Ενιπέα Φαρσάλων θα δημοπρατηθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2022.

Λίγες ημέρες πριν η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών κα Μαρία - Έλλη Γεραρδή υπέγραψε απόφαση με την οποία δίνεται παράταση έως τέλος Φεβρουαρίου, στην προθεσμία «περαίωσης της σύμβασης Τεχνικού Συμβούλου για την υποβοήθηση…στις ενέργειες ωρίμανσης για τη διεξαγωγή Διεθνούς Διαγωνισμού ΣΔΙΤ για την υλοποίηση του έργου φράγματος Ενιπέα Φαρσάλων».

Και εμείς ρωτάμε : Πως θα δημοπρατηθεί το έργο στο πρώτο τρίμηνο αφού ακόμη δεν ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες ενέργειες ωρίμανσης και οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τον Διεθνή Διαγωνισμό ;

Μήπως είναι προτιμότερο οι κυβερνητικοί παράγοντες να είναι πιο συγκρατημένοι στις ανακοινώσεις τους ;

Και επιτέλους ο θεσσαλικός λαός έχει χορτάσει από υποσχέσεις και ανακοινώσεις έργων.

Παρόλα αυτά, επειδή ανάλογη τακτική ακολουθείται και σε άλλα έργα (πχ. Μουζάκι, Πύλη κ.α), είναι σκόπιμο κατά την άποψή μας κάποιος υπεύθυνος εκ μέρους της κυβέρνησης να προβεί σε μια ολοκληρωμένη ανακοίνωση με όλα τα προγραμματισμένα έργα (και τις σχετικές δράσεις) που αφορούν στο υδατικό – περιβαλλοντικό ζήτημα της Θεσσαλίας, με τα αντίστοιχα χρονοδιαγράμματα και όσα άλλα στοιχεία (προϋπολογισμό, πηγή χρηματοδότησης κλπ.) είναι ώριμο να ανακοινωθούν.

Αυτές οι αποσπασματικές δηλώσεις μπορεί να εξυπηρετούν επικοινωνιακά την κυβέρνηση, όμως η εικόνα που παρουσιάζουν είναι επίπλαστη και ο κόσμος δικαιολογημένα δυσπιστεί.

Και τέλος, αφού γίνονται τόσες ανακοινώσεις από διάφορα υπουργεία και παράγοντες για νέα έργα που ΘΑ υλοποιηθούν, θεωρούμε πως είναι ηθικό και επιβεβλημένο να γίνουν ανακοινώσεις και για τα υπαρκτά ημιτελή έργα, όπως αυτά του Άνω Αχελώου, για τα οποία εδώ και δύο χρόνια κανείς από τους (πάνω από 50) υπουργούς, ούτε βεβαίως ο Πρωθυπουργός δεν καταδέχονται να μας ενημερώσουν !

Ενημερωθείτε για τα νέα του blog "Νερά - Γεωργία - Περιβάλλον" :

- Από την σελίδα μας στο fb

- Από την ομάδα μας στο fb

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας για το blog ή/ και τις αναρτήσεις εδώ :

Δημοφιλέστερες Αναρτήσεις