«ΠΑΡΩΝ» !

 


Πάντοτε ήμουνα περίεργος τι στάση θα ακολουθήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ζήτημα των υδάτων στη Θεσσαλία, κάποια στιγμή όταν «το χτένι θα φθάσει στον κόμπο».

Είναι γνωστό ότι έως σήμερα, λόγω των πιέσεων που ασκούνται στο εσωτερικό τους, διατηρούν μια επαμφοτερίζουσα στάση.

Λένε δηλαδή ότι ναι μεν πρέπει να διατηρηθούν 2,5 εκατομμύρια αρδευόμενα στρέμματα στο θεσσαλικό κάμπο (σημ : προφανής ο κίνδυνος πολιτικού κόστους γενικά και ειδικά στη Θεσσαλία εάν μιλούσαν για περιορισμό των αρδευόμενων εκτάσεων), όμως ισχυρίζονται ότι τα νερά του υδατικού διαμερίσματος της Θεσσαλίας επαρκούν (υπό προϋποθέσεις) για να καλύψουν αυτές τις ανάγκες. Και στην προσπάθεια να …τετραγωνίσουν τον κύκλο (!) και σε πλήρη επίγνωση ότι οι αριθμοί  δεν «βγαίνουν», κρύβονται για την ώρα πίσω από μια υπουργική απόφαση του 2017 (Υπουργός Φάμελλος) που με μαγειρεμένα νούμερα «τεκμηριώνει» δήθεν την άποψη αυτή !

Έτσι σε ότι αφορά στην «εκτροπή Αχελώου», δηλαδή στα ημιτελή έργα ενίσχυσης του ελλειμματικού υδατικού ισοζυγίου στη Θεσσαλία, ισχυρίζονται ότι πλέον είναι περιττά. Είναι δε  «παράνομα», «φαραωνικά», «αντιοικολογικά» κλπ., οπότε καλό είναι να τα εγκαταλείψουμε !

Και εδώ έρχεται ο «κόμπος» ! Τους ρωτάνε, φίλοι και αντίπαλοι, τι θα τα κάνουμε αυτά τα έργα, δηλαδή το ημιτελές φράγμα Συκιάς και τον ολοκληρωμένο εκχειλιστή από σκυρόδεμα, προχωρημένα κατά 65%, καθώς και την σήραγγα μεταφοράς (σχεδόν) 18 χιλιόμετρα ως το Μουζάκι, πλήρως διανοιγμένη, ολοκληρωμένη  κατά 85% ;

Για την ώρα το ερώτημα αυτό κάνουν πως δεν το ακούνε και σχεδόν κανείς από τον πολιτικό τους χώρο δεν βρίσκει το κουράγιο να απαντήσει με ειλικρίνεια, δεδομένου ότι η απλή λογική επιβάλλει την καθαίρεση (γκρέμισμα) αυτών των έργων, κατά μείζονα λόγο που αυτά κρύβουν μεγάλους κινδύνους ανεξέλεγκτης καταστροφής (σφοδρές πλημμύρες, καθόλου σπάνιες στην περιοχή)  και η εγκατάλειψη τους σε αυτή την κατάσταση αποτελεί μια οικολογική βόμβα !

Και ενώ η απορία μου πως θα ενεργήσουν όταν υποχρεωθούν σε μια συγκεκριμένη θέση (πχ. σε ενδεχόμενη ψηφοφορία στη Βουλή), πέφτει το μάτι μου στο πολιτικό ρεπορτάζ των ημερών, όπου υπήρξε εντός του ΣΥΡΙΖΑ έντονη και ανοικτή διχογνωμία πως θα τοποθετηθούν πολιτικά στη Βουλή σχετικά με την υποχρέωση του Ελληνικού κράτους για καταβολή 178 εκατομμυρίων ευρώ (!) στην Γερμανική εταιρεία Fraport, όπως άλλωστε προβλέπεται από την σύμβαση που υπογράφηκε επί κυβέρνησης Αλ. Τσίπρα και την οποία τώρα ισχυρή μερίδα εντός του κόμματος, με απροκάλυπτα πολιτικάντικη λογική, ζητούσε να την καταψηφίσουν (!!).

Τελικά η λύση βρέθηκε ή πιο σωστά, εφευρέθηκε με ένα «παρών». Έτσι για να πέσουν οι τόνοι και να σώσουν τα προσχήματα. Λέτε λοιπόν με κανένα τέτοιο εφεύρημα να «σωθούν» τελικά τα ιστορικά έργα …του Φαραώ στη Θεσσαλία από τις καταστροφικές φαντασιώσεις ανεύθυνων πολιτικάντηδων ;

Ο αιρετικός 

Ενημερωθείτε για τα νέα του blog "Νερά - Γεωργία - Περιβάλλον" :

- Από την σελίδα μας στο fb

- Από την ομάδα μας στο fb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας για το blog ή/ και τις αναρτήσεις εδώ :

Δημοφιλέστερες Αναρτήσεις