Τυχαίο ; Γραφειοκρατικό ; Ή ....«κατά λάθος εξεπίτηδες»

Είναι γνωστό ότι μέσα από σχετικές αναρτήσεις στο blog μας, προβάλλουμε συστηματικά τα θέματα ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και τις επιφυλάξεις μας για την αλλοίωση του κοινωνικού χαρακτήρα της ενέργειας. 

Τις ίδιες επιφυλάξεις διατηρούμε και για τους παρόχους - "επενδυτές" που διαρκώς ωθούν το ενεργειακό μείγμα της χώρας, με την ανοχή ή/και παρότρυνση της Πολιτείας, σε κατευθύνσεις συμφέρουσες για τους ίδιους αλλά, πιθανά όχι προς το κοινωνικό σύνολο (ένταση αιολικών, ΦΒ, φυσικού αερίου, στασιμότητα υδροηλεκτρικών, αυξημένη ενεργειακή εξάρτηση κλπ.). 

Στα πλαίσια αυτά δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη η είδηση που πυροδότησε το παρακάτω ..."αιρετικό" μας σχόλιο :


Η είδηση είναι απλή : «οφειλές δημοτικών τελών, εκτιμώμενου ύψους 600.000 ευρώ ! (σημ. το θαυμαστικό δικό μας), απαιτεί ο Δήμος Λαρισαίων από πέντε παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, που καθυστερούν την καταβολή τους, μέχρι και ένα χρόνο» (ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 2 Απριλίου 2021).
Πρόκειται, προσθέτουμε εμείς, για χρήματα ΟΛΩΝ μας, τα οποία πληρώνουμε για σκοπούς τελείως άσχετους με την ενεργειακή κατανάλωση και συνεπώς η Πολιτεία όφειλε να έχει ρυθμίσει το ζήτημα με την απ' ευθείας, χωρίς άλλη μεσολάβηση χρόνου και διαδικασιών, κατάθεση των χρημάτων στο ταμείο του κάθε ΟΤΑ.

Κάνοντας έναν απλό συλλογισμό για τον (αναλογικό) προσδιορισμό του συνολικού μεγέθους "κατακράτησης" των χρημάτων μας από τις ιδιωτικές εταιρείες - παρόχους, υπολογίζουμε ότι για όλους τους ΟΤΑ της χώρας, το "οφειλόμενο" ποσό ανέρχεται στο ύψος των 50 εκατομμυρίων ευρώ, με ότι αυτό σημαίνει για την "αχρεωστήτως" παρεχόμενη ρευστότητα ...στους παρόχους !

Και γιατί όλα αυτά ; Μήπως τόσα χρόνια οι επιτελικοί των κυβερνήσεων δεν μπόρεσαν να επιλύσουν το θέμα με μια απλή διάταξη σε κάποιο νομοσχέδιο ; μήπως απλώς αμέλησαν ; Ή μήπως πρόκειται για "δωράκι" σε φίλους "επενδυτές" ;

Αλλά και οι ΟΤΑ δεν βλέπουμε να αντιδρούν μπροστά στην εξώφθαλμη και απαράδεκτη παράδοση τόσο σημαντικών κεφαλαίων που δεν τα δικαιούται κανείς άλλος παρά μόνον ο Δήμος μας. 

Και μας κάνει εντύπωση ο μάλλον υπηρεσιακός τρόπος που τοποθετεί ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος Λάρισας το θέμα, αποκαλώντας "αμέλεια' την τακτική των ιδιωτών παρόχων, αλλά και η στάση του Δημάρχου που αρκείται σε εξώδικα και αγωγές, δεν θέτει το θέμα διεκδικητικά και πολιτικά απέναντι στην Κυβέρνηση, εκπροσωπώντας όπως οφείλει την φωνή και την δικαιολογημένη αγανάκτηση των θιγομένων πολιτών (που χωρίς τον Δήμο, δύσκολα πληροφορούνται τέτοιες αδικίες).

Στο κάτω κάτω "αριστερός" ο δήμαρχος, υποτίθεται γνωρίζει από αγωνιστικές πρακτικές, ή μήπως όχι ;

 Ο αιρετικός 

Ενημερωθείτε για τα νέα του blog "Νερά - Γεωργία - Περιβάλλον" :

- Από την σελίδα μας στο fb

- Από την ομάδα μας στο fb


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας για το blog ή/ και τις αναρτήσεις εδώ :

Δημοφιλέστερες Αναρτήσεις