Υποβαθμισμένο...ΥΠΑΑΤ


Υπουργείο ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και ΤΡΟΦΙΜΩΝ !!   Βαριές λέξεις, όλες τους. 
Αναμφίβολα σημαντικός για την Ελλάδα (θεωρητικά) ο αγροτικός τομέας, ζητούμενο για κάθε Κυβέρνηση η ανάπτυξη, εξαιρετικά επίκαιρος και ταυτόχρονα μεγίστης κοινωνικής και οικονομικής σημασίας ο τομέας των τροφίμων !

Κι' αν βάλεις δίπλα δίπλα τα αρχικά αυτού του ΥΠ - Α - Α - Τ...., μα πόσο "βαρύ" ακούγεται, έτσι δεν είναι ρε παιδιά ;

Συνήθως δύσκολα ο επικεφαλής αυτού του Υπουργείου συγκαταλέγεται στα στελέχη πρώτης γραμμής ενός κυβερνητικού σχήματος. Και ο Κυριάκος ...δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Το «έδωσε» σε κάποιο στέλεχος του κόμματος που, όπως λέγεται, καθόλου δεν το ήθελε αλλά, ποιώντας την ανάγκην φιλοτιμία, εχρίσθη Υπουργός ΑΑΤ  ... έως ότου «να δούμε τι θα γίνει».

Κάτι σαν ένα πολιτικό  «παρκάρισμα», ας το πούμε έτσι, μέχρι την ημέρα του ανασχηματισμού.

Και να που ήρθε και αυτός, ο ανασχηματισμός. Και ξαφνικά ένας  Υπουργός, που «πέρασε και δεν ακούμπησε» από το ΥΠΑΑΤ, θεωρείται ότι «αναβαθμίστηκε». Γιατί άραγε ;

Αυτή είναι η αντίληψη που έχουν οι πολιτικοί αναλυτές για το ΥΠΑΑΤ ; Ότι δηλαδή είναι η τελευταία  «τρύπα του ζουρνά» ;

Και όμως, απ' αυτό το Υπουργείο, την δεκαετία του '50, '60 και αργότερα, πέρασαν πολιτικοί (πχ Αλέξανδρος ΜπαλτατζήςΚων/νος Αδαμόπουλος*που άφησαν την σφραγίδα τους με τις μεταρρυθμίσεις τους.

Και ποια είναι τα εχέγγυα εκείνα που ο, κατά κοινή ομολογία χωρίς έργο, πρώην Υπουργός ΑΑΤ, τώρα πια θα προσφέρει πολλά στη νέα του θέση ;

Προφανώς το ζήτημα δεν είναι προσωπικό. Βασικό ερώτημα είναι τι «αφήνει» πίσω του, τι «παραδίδει» στον επόμενο Υπουργό, ποιες προοπτικές διαμορφώνονται για τον πρωτογενή τομέα και ειδικά για εμάς εδώ στην «αγροτική» Θεσσαλία.

Μα ....για στάσου, λένε ότι κάτι άφησε !

Αλιεύοντας από τα ρεπορτάζ τοπικών ΜΜΕ των τελευταίων ημερών, μαθαίνουμε πως ο επίσης απερχόμενος Υφυπουργός ΑΑΤ, υποσχέθηκε σε τρία χωριά της εκλογικής του περιοχής, τρία μικρά αρδευτικού χαρακτήρα έργα, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 3,5 εκατ. ευρώ. 

Το ωραίο όμως είναι ότι η ανακοίνωση του συνοδεύτηκε από μια είδηση ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας ! Γράφει λοιπόν ότι : «..... η κυβέρνηση εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την μείωση του αρδευτικού κόστους, ώστε να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των Ελληνικών αγροτικών προϊόντων και ....να παραμείνουν οι αγρότες στα χωράφια.....να σταματήσει η εγκατάλειψη της υπαίθρου..» ! !

Να το λοιπόν ρε παιδιά, οι άνθρωποι πριν αποχωρήσουν αμφότεροι (από το ΥΠΑΑΤ) είχαν εκπονήσει «σχέδιο». Το γεγονός ότι παρέλειψαν να  μας ενημερώσουν για το περιεχόμενό του, το χρονοδιάγραμμα, τον προϋπολογισμό του, τις πηγές χρηματοδότησης κ.ο.κ, ε, δεν χάλασε και ο κόσμος !

Είδατε λοιπόν ; Βιαστήκατε να βγάλετε «άχρηστο» τον Υπουργό, ο άνθρωπος δούλεψε χωρίς πολλές κουβέντες και υποσχέσεις. Όσο για το πρόγραμμα (το «σχέδιο» ντε...) ...θα πάμε τώρα στον νέο Υπουργό ΑΑΤ να μας ενημερώσει, πως θα μπορέσουμε να μειώσουμε το κόστος και να αυξήσουμε το εισόδημα των αγροτών ! Άλλωστε ο στόχος (στα ..λόγια), είναι να φτάσουμε και να περάσουμε το Ισραήλ και την Ολλανδία  !!

Είμαστε βέβαιοι ότι  και ο νέος Υπουργός θα δεσμευτεί απέναντί μας, θα προσδιορίσει συγκεκριμένα έργα που θα μας κάνει, πότε, που κλπ.

Κι' όταν έρθει η ώρα για κάποιον καινούργιο ανασχηματισμό...ε, όλο και κάποιος «εθελοντής» θα βρεθεί για την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ για να συνεχιστεί η δουλειά. 

Υπάρχουν αρκετές θέσεις ...parking για φιλόδοξα πολιτικά στελέχη .....


Ο αιρετικός 


* «..συνέχισε ως υπουργός Γεωργίας σε όλες τις μετέπειτα κυβερνήσεις Καραμανλή μέχρι το θάνατο του, πραγματοποιώντας σημαντικό έργο στη γεωργική μεταμόρφωση της χώρας, καθώς επί των ημερών του με τους νόμους 3487/55 περί αγροτικής ασφάλισης και 4169/61, οργανώθηκε ο Οργανισμός Γεωργικών ασφαλίσεων (ΟΓΑ) και θεσμοθετήθηκαν οι αγροτικές συντάξεις και η περίθαλψη των αγροτών με την ίδρυση (με νόμο) και τη γενίκευση των αγροτικών ιατρείων..»


Ενημερωθείτε για τα νέα του blog "Νερά - Γεωργία - Περιβάλλον" :

- Από την σελίδα μας στο fb

- Από την ομάδα μας στο fb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας για το blog ή/ και τις αναρτήσεις εδώ :

Δημοφιλέστερες Αναρτήσεις