«Στρίβειν δια του αρραβώνος» (τρεις μικρές ιστορίες φαντασίας…) !

 

Ιστορία 1η, λίγες ημέρες πριν φύγει το 2015, στο καφενείο της Βουλής …..

Δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο ένας από την Θεσσαλία, η άλλη από τον Βορρά, γνωστή οικολόγος και ακτιβίστρια, πλησιάζουν ανήσυχοι τον Χρίστο Σπίρτζη, που πίνει χαλαρά το καφεδάκι του διαβάζοντας εφημερίδα. Η ακτιβίστρια του τα χώνει αμέσως :

«Ρε Χρίστο, τι απάντησες τις προάλλες στην ερώτηση που σου έκαναν οι δεξιοί για τον Αχελώο ; Τους είπες στ’ αλήθεια ότι θα συνεχίσεις τα έργα και μάλιστα, μέχρι να αρχίσουν οι εργασίες ότι θα δώσεις 10 εκατ. ευρώ για να τα συντηρήσεις ; Είμαστε με τα καλά μας ; »

Χρίστος Σπίρτζης, (χαμογελαστός και άνετος) :

«Καλά και σεις τι καούρα έχετε ; Σάμπως πρόκειται να ασχοληθούμε με τα έργα στον Αχελώο ; Άστα εκεί να κάθονται ήσυχα.. ήσυχα, μπας και έρθει και καμμιά μεγάλη κατεβασιά από πλημμύρα, όπως έγινε φέτος τον Γενάρη στον Άραχθο, και τα κάνουν όλα λίμπα….»

Πετάγεται ο Θεσσαλός και τον διακόπτει :

«Ναι, αλλά μετά απ’ αυτήν την απάντηση θα μας «τσατσαλίσουν» οι δεξιοί, κάθε τόσο θα σε ρωτάνε που βρίσκονται τα έργα, γιατί δεν προχωράνε και εμείς εκεί στον κάμπο δεν θα ξέρουμε τι να πούμε στον κόσμο…»

Και ο Υπουργός, κάνοντας ακόμη πιο πλατύ το χαμόγελό του του απαντάει :

«Μην είσαι χαζός, σιγά μην ασχοληθούν αυτοί με τον Αχελώο ! Θυμήσου το, σε όλη τη θητεία μας κανένας δεν θα μας ενοχλήσει για αυτά τα έργα ! Πάνε, περάσανε τα χρόνια του Σουφλιά που το πάλευε και το είχε βάλει «αμέτι – μουχαμέτι» να το τελειώσει !»

Ξανά η ακτιβίστρια, κάπως πιο ανακουφισμένη αυτή τη φορά, ξαναρωτάει :

« Ναι, αλλά τι θα γίνει με τα 10 εκατ. που υποσχέθηκες να δώσεις για συντήρηση ; »

Και η απάντηση του Υπουργού :

«Για ξεκάρφωμα ρε κορίτσι μου, δεν καταλαβαίνεις ; Με πιέζουν κάθε τόσο με χαρτιά οι υπηρεσίες ότι τα έργα κινδυνεύουν με κατάρρευση, ε, είπα κι’ εγώ να δώσω κάποια χρήματα για συντήρηση ! Και σύ τι πίστεψες, ότι θα πάω αύριο πρωί – πρωί να υπογράψω την απόφαση ; Αυτό θα το παίξουμε και σε δύο ή τρία χρόνια, καλά να είμαστε, θα διαθέσουμε ένα – δύο εκατομμύρια, έτσι για να σταματήσουν την γκρίνια ! »

Και ο Θεσσαλός χαμογελαστός αυτή τη φορά ….

«Α ρε Χριστάρα, είσαι μεγάλη γάτα !»

Ιστορία 2η, αρχές Φθινοπώρου 2018, μια συνηθισμένη συνεργασία  του Πρωθυπουργού με τον υπουργό Ενέργειας Γ. Σταθάκη, στο μέγαρο Μαξίμου.

Αλέξης Τσίπρας : …. «α Γιώργο να μην ξεχάσω, βλέπω ότι τον επόμενο μήνα θα είμαστε στο συνέδριο της Λάρισας. Θα μας ρωτάνε πάλι εκεί οι κολλημένοι με τον Αχελώο, πες μου καμμιά ιδέα….»

Γ. Σταθάκης, με πλατύ χαμόγελο : «στρίβειν δια του αρραβώνος Αλέξη»

Αλέξης Τσίπρας : «Ρε συ, δεν είναι ώρα για αστεία, με την Μεσοχώρα τα κουτσοβολέψαμε και δεν φάγαμε την χλαπάτσα, τι θα γίνει όμως με τα άλλα, το φράγμα Συκιάς για παράδειγμα ; »

Γ. Σταθάκης : «Είναι απλό Αλέξη μου, θα τους πεις ότι τώρα πια σκεπτόμαστε να το τελειώσουμε και να παραχθεί ηλεκτρική ενέργεια, χωρίς όμως εκτροπή για αρδεύσεις στον κάμπο ! »

Αλέξης Τσίπρας : «Ε, καλά, και μετά τι θα γίνει ; »

Γ. Σταθάκης : «Ε, δεν καταλαβαίνεις ; Θα περάσουν ένα – δύο χρόνια και μετά βλέπουμε ….»

Αλέξης Τσίπρας : «Ναι, αλλά θα μας λιανίσουν στη Βουλή οι νεοδημοκράτες, θα μας ρωτάνε κάθε τόσο πότε θα γίνει το υδροηλεκτρικό εκεί πάνω…»

Γ. Σταθάκης : «Αλέξη μου, δεξιοί είναι, όχι ηλίθιοι : Και αυτοί δεν το θέλουν το υδροηλεκτρικό, μαζί μας είναι στα αιολικά, στα φωτοβολταϊκά, στο φυσικό αέριο ! Και αυτοί να ήταν στην Κυβέρνηση, την ίδια πολιτική θα ακολουθούσαν. Άδικα σε ανησυχεί …πάμε στα σίγουρα»

Αλέξης Τσίπρας : «…τώρα που το λες, …άντε λοιπόν θα πούμε για υδροηλεκτρικό και μετά, που ξέρεις, ίσως το ξεχάσουν και δεν θα χρειαστεί να πάμε από …αρραβώνα σε γάμο ! » (γέλια αμφότεροι).


Ιστορία 3η, 2020. Κάποιος από το «επιτελικό κράτος» του Πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη, τηλεφωνεί, στον πολύ φίλο του Υπουργό Κ. Καραμανλή.

Επιτελικός : «Έλα Κώστα, καλημέρα, πως τα πάτε εκεί ; »

Κ. Καραμανλής : «Τρέχω και δεν σώνω, τι να πρωτοπρολάβω !»

Επιτελικός : «Άκουσε με, έγιναν εδώ τις προάλλες κάποιες κουβέντες για Αχελώο, δεν προχωράνε λένε, τα έργα, γκρινιάζουν στη Θεσσαλία και κάτι τέτοια… Πήρα να σε ενημερώσω να έχετε το νου σας ! »

Κ. Καραμανλής : «Μη σε νοιάζει, έχω ενημερώσει τον Κυριάκο…»

Επιτελικός (με απορία) : «Δηλαδή τι γίνεται με τα έργα ; Εδώ γίνονταν συζήτηση ότι καθυστερούνε »

Κ. Καραμανλής : « Τι καθυστερούνε φίλε μου ; Έτσι που ήρθαν τα πράγματα, αυτά τα έργα δεν μπορούν να γίνουν ούτε σε τούτη ούτε στην επόμενη κυβερνητική θητεία μας. Γιατί λοιπόν να σχιζόμαστε και να ψάχνουμε για λεφτά ; Στο κάτω – κάτω ποιος ενδιαφέρεται γι’ αυτά ; Ακόμη και οι Συριζαίοι αντίθετοι είναι και δεν ξέρεις πόσο μας βολεύει αυτό ! Αυτοί κιόλας θα χαρούν να τα δούνε να «σαρίζονται» από καμμιά πλημμύρα ! σιγά μην μας πιέσουν κιόλας …»

Επιτελικός : «Ναι αλλά ο πρόεδρος, όπως λένε εδώ, τα υποσχέθηκε ! Κάτι δεν πρέπει να γίνει ; »

Κ. Καραμανλής : «Θα τα μπαλώσουμε, μην ανησυχείς ! Έδωσα εγώ τώρα λίγα χρήματα εκεί πάνω, κανα δύο εκατομμύρια δηλαδή, έτσι για συντήρηση…λέμε τώρα… Θα περάσει λίγος καιρός, είναι και ο κορωνοϊός, που ξέρεις, μπορεί να έχουμε εκλογές, θα τα βολέψουμε…»

Επιτελικός (επιμένει) : «Και τι θα κάνεις άμα στην πέσουνε στη Βουλή ; κάποιοι Θεσσαλοί, το ΚΚΕ, κάποιοι τέλος πάντων ; »

Κ. Καραμανλής (γεμάτος αυτοπεποίθηση) : «Σιγά τα ωά !   Οι Θεσσαλοί τα κόβουν χοντρά αλλά κανένας τους δεν έχει κότσια να πιέσει δημόσια στη Βουλή και στα ΜΜΕ, ούτε να αμφισβητήσει τον Πρόεδρο…μην είσαι αφελής ! Μωρέ αρκετά πια με αυτή την ιστορία ! Μας έχουν πρήξει με τον Αχελώο !  Ειδικά εμένα που δεν έμαθα ακόμα εάν ο Αχελώος γράφεται με ένα ή με δύο λάμδα !  »

(γέλια, πολλά γέλια και οι δύο)

Και κλείνει ο επιτελικός : «άντε από δω και πέρα να το γράφεις με …τρία λάμδα, να τελειώνουμε ! »

Όλοι οι διάλογοι είναι μεν φανταστικοί, θα μπορούσαν όμως να είναι και πραγματικοί. Ποιος ξέρει ;

Ο αιρετικός  


Ενημερωθείτε για τα νέα του blog "Νερά - Γεωργία - Περιβάλλον" :


- Από την σελίδα μας στο fb

- Από την ομάδα μας στο fb

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας για το blog ή/ και τις αναρτήσεις εδώ :

Δημοφιλέστερες Αναρτήσεις