Το ενεργειακό πρότζεκτ της Ελβετίας ολοκληρώθηκε : Μία τεράστια «μπαταρία» νερού !

 


Οι σοβαροί και υπεύθυνοι πολιτικοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις σε άλλες χώρες της Ευρώπης (και στον κόσμο ολόκληρο) επιλέγουν τα νερά (πχ. στις Άλπεις, δες σχετικό δημοσίευμα στο moneyreview.gr και σχετικό άρθρο στο thessaliatv.gr) να τα συγκεντρώνουν σε ταμιευτήρες και να παράγουν ενέργεια με το σύστημα άντλησης - ταμίευσης, δημιουργώντας έτσι το πιο οικολογικό, σύγχρονο και (για την ώρα) το μοναδικό βιώσιμο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας.

Και εμείς εδώ στη Θεσσαλία, που ήδη διαθέτουμε έτοιμους ή μισο - κατασκευασμένους ταμιευτήρες νερού επί του Αχελώου, που έχουμε σχεδόν έτοιμους αγωγούς για την μεταφορά του νερού και παραγωγή της ενέργειας, αρνούμαστε να ολοκληρώσουμε τα έργα και να τα θέσουμε σε λειτουργία, προφανώς για να προστατεύσουμε το δήθεν οικολογικό προφίλ του κ. Μητσοτάκη ή για να μην αντιδράσουν οι δογματικοί κατά της ΥΗ ενέργειας στο εσωτερικό του κόμματος του κ. Τσίπρα.

Όταν όμως  έργα  με το ίδιο σύστημα παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας γίνονται από ιδιωτικές εταιρείες (πχ. ΤΕΡΝΑ στην Αμφιλοχία), αξιοποιώντας ταμιευτήρα νερού (στο Καστράκι που προσφέρεται από την ΔΕΗ), τότε  τα δυο κόμματα εξουσίας  το χαιρετίζουν, η ΕΕ το χρηματοδοτεί (250 εκατ. ευρώ), οι υποκριτές  των δήθεν οικολογικών οργανώσεων  κρύβονται για να ξαναεμφανιστούν επιλεκτικά κατά των «άλλων» έργων Αχελώου, αυτών στη Θεσσαλία.

Και βεβαίως οι αυτοδιοικητικοί μας εκπρόσωποι, που ως λέοντες «μάχονται» για την «εκτροπή Αχελώου», απέναντι στους ηγέτες τους μετατρέπονται σε ...αμνούς, ώστε να μην διακινδυνεύσουν τα μικροκομματικά (και όχι μόνο....) οφέλη τους.

ΠΗΓΕΣ :  moneyreview.gr  - thessaliatv.gr 

Eνημερωθείτε για τα νέα του blog "Νερά - Γεωργία - Περιβάλλον" :

- Από την σελίδα μας στο fb

- Από την ομάδα μας στο fb  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας για το blog ή/ και τις αναρτήσεις εδώ :

Δημοφιλέστερες Αναρτήσεις