Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε....

 


Με συχνές αναφορές στο υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή μας μέσω παρεμβάσεων της Βουλευτού κας Άννας Βαγενά.

Και απέναντι σε μια κυβέρνηση που στέκεται παθητική και αμήχανη μπροστά στα τόσο σοβαρά προβλήματα, που περιορίζεται σε μια απλή ένταξη/ωρίμανση δύο μόνο σημαντικών έργων (αρδευτικό Ταυρωπού, φράγμα - ταμιευτήρας Σκοπιάς Φαρσάλων), είναι απόλυτα φυσιολογικό να έρχεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει κριτική.

Όμως είναι πολύ μεγάλη η απόσταση από την εύλογη κριτική έως το να προσπαθεί να πείσει την κοινή γνώμη ότι το υδατικό πρόβλημα «λιμνάζει» τώρα επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη (ενώ δήθεν επί κυβερνήσεως Τσίπρα είχε …απογειωθεί !), να ισχυρίζεται η κα Βαγενά ότι «εμείς πραγματοποιήσαμε πάρα πολλά φράγματα» (!) και να ανησυχεί ότι «θα έχουμε εμφύλιο πόλεμο για το νερό» (ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 31 Μαρτίου 2022) [την στιγμή που ακόμη και σήμερα ξεχειλίζει το μίσος στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα έργα  Άνω Αχελώου] και ότι επέλεξαν ως λύση «τα επιμέρους φράγματα» δήθεν επειδή «βλέπουμε ότι το έργο (Αχελώου) δεν μπορεί να προχωρήσει γρήγορα» (!!) [το οποίο οι ίδιοι πολεμούσαν λυσσαλέα].

Ειδικά μάλιστα τα αναφερόμενα στην τελευταία ανακοίνωση της ίδιας βουλευτή (ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 6 Απριλίου 2022) για το πλήθος έργων και παρεμβάσεων που δήθεν έγιναν επί κυβέρνησης Αλ. Τσίπρα, δεν αντέχουν καν σε σοβαρό σχολιασμό (παρότι ήδη υπήρξαν σχετικές απαντήσεις, δες επιστολή Κ. Μεζάρη, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 8 Απριλίου 2022).

Είναι προφανές (και λογικό) οι παρεμβάσεις της κας Βαγενά να στηρίζονται σε βοήθεια από κεντρικό επιτελείο τεχνοκρατών του κόμματος της.

Θα τους συμβουλεύαμε όμως να φροντίσουν την επόμενη φορά να μην εκθέτουν την κα Άννα Βαγενά σε τόσες ανακρίβειες και αντιφάσεις εκμεταλλευόμενοι τις περιορισμένες γνώσεις της στα θέματα αυτά και ειδικά στα έργα Αχελώου και να την ενημερώσουν επιτέλους ότι η θέση τους είναι η κατεδάφιση των έργων αυτών.

Ας μην την χρησιμοποιούν ως μέσο χειραγώγησης της κοινής γνώμης και ας μην την αφήνουν εκτεθειμένη σε παράλογες τοποθετήσεις, όπως πχ. ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθυστερεί τα έργα (σημ. αυτό δεν επιδιώκουν ;) ή ότι δεν συντηρεί την σήραγγα (σημ. για ποιο λόγο άραγε  ;) και άλλα παρόμοια (δες τοποθέτηση κας Βαγενά στη εκδήλωση της ΠΕΔ Θεσσαλίας, 19/2/2022).

Τέλος το γεγονός ότι η κυβέρνηση και συνολικά τα στελέχη της ΝΔ (βουλευτές, τοπικές οργανώσεις,  κλπ.) δεν απαντούν σε όλα αυτά και πρακτικά ενθαρρύνουν την αντιπολίτευση σε αστήρικτες αιτιάσεις υπεράσπισης του έργου του ΣΥΡΙΖΑ για το υδατικό ζήτημα της Θεσσαλίας, δεν σημαίνει ότι όλοι εμείς που βιώνουμε τους κινδύνους και τις συνέπειες αυτής της απραξίας αμφοτέρων, τρώμε κουτόχορτο.

Δεν μένει πια παρά να δούμε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ (από την οποία ακόμη περιμένουμε να …δεχθεί να μας συναντήσει ως Ε.Δ.Υ.ΘΕ) να αναλαμβάνει πρωτοβουλία συζήτησης του θέματος στη Βουλή, όπως δημόσια δεσμεύθηκε η κα Βαγενά (δες δήλωση της, 19/2/2022), για την οποία είμαστε βέβαιοι ότι το εννοεί όταν δηλώνει ότι «το θέμα είναι πολύ σοβαρό… να έρθει στη Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών».

Ισχύει άραγε το ίδιο και για τα κεντρικά της στελέχη ; Ίδωμεν.

Eνημερωθείτε για τα νέα του blog "Νερά - Γεωργία - Περιβάλλον" :

- Από την σελίδα μας στο fb

- Από την ομάδα μας στο fb  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας για το blog ή/ και τις αναρτήσεις εδώ :

Δημοφιλέστερες Αναρτήσεις