Πάει (και αυτός…) ο παλιός ο χρόνος !


 

Κλείνει και η φετινή χρονιά. Εάν θελήσουμε να κάνουμε ένα απολογισμό του έργου της σημερινής κυβέρνησης για τις διεκδικήσεις των θεσσαλικών οργανώσεων σχετικά με τα νερά, ποιο θα ήταν άραγε το «ρεζουμέ» της υπόθεσης ;

Πως θα φαινόταν αν λέγαμε «μια τρύπα στο νερό» ;

Ή μήπως προτιμάτε το «μία από τα ίδια», αφού και με την προηγούμενη κυβέρνηση τα πράγματα δεν είχαν πάει καλύτερα ;

«Έλα ρε συ, μην είσαι υπερβολικός, κάτι πήγε να γίνει…» μου απάντησε φίλος, γνώστης της κατάστασης, που του εμπιστεύτηκα τις ανησυχίες μου. «Δεν είδες που ανακοινώθηκαν αρκετά αρδευτικά έργα στον κάμπο που θα μειώσουν το κόστος άρδευσης και θα κάνουν και εξοικονόμηση νερού» ;

Μωρέ καλά οι ανακοινώσεις, αλλά τι γίνεται με την οριστική δρομολόγηση των έργων ; Στο κάτω – κάτω δεν «το ξανάδαμε το έργο» αυτό, να υπόσχονται δηλαδή και τελικά να μένουμε στον άσσο ;

Και άντε καλά με τα αρδευτικά που ανακοινώθηκαν. Όμως ποια έργα που θα συγκεντρώνουν νερά στα ημιορεινά, ποιους ταμιευτήρες πιστεύει κανείς ότι «κερδίσαμε» από αυτή την κυβέρνηση ;

Κάτι πάει να γίνει με το φράγμα Σκοπιάς στον Ενιπέα Φαρσάλων, κάτι ακούστηκε για το Μουζάκι, τίποτα όμως δεν οριστικοποιήθηκε, «με τη βούλα» που λέμε….

Και φυσικά κουβέντα δεν γίνεται για τα ξεχασμένα έργα στον Αχελώο, λες και μπορούν να τα αφήσουν εκεί πάνω για πάντα εγκαταλειμμένα και μισοτελειωμένα….

«Κοίταξε, παράτα την μίρλα με την κυβέρνηση και τις εμμονές σου, επειδή εσύ θέλεις έργα. Γράψε καμμιά καλή κουβέντα εκεί πέρα, μπας και τσιμπήσουμε και μείς κανένα ευρουλάκι τώρα με τον κορονοϊό, που μοιράζουν χρήμα ακόμα και σε σάϊτ» ακούστηκε από το διπλανό γραφείο η φωνή του αφεντικού.

Και τότε μου ήρθε φλασιά !

Διάβαζα πριν κάνα δύο βδομάδες ότι ένας πρόεδρος ΤΟΕΒ στην περιοχή μας πρότεινε, εάν ο Μητσοτάκης πραγματοποιήσει το φράγμα Σκοπιάς στα Φάρσαλα, να δώσουν το όνομά του !

Να η λύση ρε παιδιά ! Να και η δική μου λίστα με προτάσεις :

Το φράγμα Συκιάς (στον Αχελώο) να το πούμε «Κώστας Καραμανλής» !

Το Μουζάκι να το πούμε «Τσιάρας», το Νεοχώρι να το πούμε «Σκρέκας», την Πύλη να την πούμε «Λιβανός» και κάνα μικρότερο φραγματάκι στην Ελασσόνα να το βγάλουμε «Αμυράς», έτσι λίγο στο πιο οικολογικό !

Μπας και δούμε κάνα υδατικό έργο στον τόπο μας δηλαδή….

Έδωσα την λίστα με τις προτάσεις μου στο αφεντικό, συμπληρωμένη από διθυραμβικά σχόλια για το «ενδιαφέρον» και τις «ευαισθησίες» της κυβέρνησης για την ανάπτυξη, για τους αγρότες, για το περιβάλλον.

Αν την δημοσιεύσει υπάρχει ελπίδα να δούμε καλύτερες μέρες….

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !

 Ο αιρετικός 

Ενημερωθείτε για τα νέα του blog "Νερά - Γεωργία - Περιβάλλον" :

- Από την σελίδα μας στο fb

- Από την ομάδα μας στο fb


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας για το blog ή/ και τις αναρτήσεις εδώ :

Δημοφιλέστερες Αναρτήσεις