Επίσκεψη Μητσοτάκη στο ΥπΑΑΤ : Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης για τον αγροτικό τομέα

 


"Τα πάντα όλα" !!! (που έλεγε και ο καημένος ο Αλέφαντος με τον δικό του λαϊκό τρόπο) περιέχει η ομιλία του πρωθυπουργού στο ΥΠΑΑΤ.

Όμως το ότι ο πρωθυπουργός αναφέρει όλα αυτά  ενώπιον των ΜΜΕ, σημαίνει αυτομάτως πως έχει και κάποιο σχέδιο, έναν προγραμματισμό με βήματα υλοποίησης, μετρήσιμους στόχους κλπ. ;

Είδε κανείς κάποια αξιολόγηση από την περίοδο Βορίδη στο υπουργείο ; Μεθαύριο πάλι θα έρθει άλλος υπουργός, παραμεθαύριο θα πάμε σε εκλογές και άντε πάλι από την αρχή.

Αυτή την εικόνα αποκομίζει κάποιος καλοπροαίρετος (ίσως λίγο ....αιρετικός !) από τα  συμβαίνοντα. 

Δεν διακρίνεις εύκολα κάποιες  προοπτικές ουσιαστικής πολιτικής πρωτοβουλίας από την ΝΔ, οπότε και το ρεαλιστικό όραμα  για κατακόρυφη αύξηση του αγροτικού εισοδήματος, την προστασία και (στο μέλλον) αναβάθμιση των εδαφών από διάβρωση, την αύξηση του επιπέδου ασφάλειας από πλημμύρες στην Θεσσαλία, την  εκπόνηση σχεδίου για ξηρασία με την ολοκλήρωση του υδροηλεκτρικού έργου Συκιάς, την οικολογική αποκατάσταση των υδατικών συστημάτων (υπογείων και επιφανειακών), και όλα αυτά που υποστηρίζουμε χρόνια τώρα, πρακτικά, παραμένουν εκτός τροχιάς υλοποίησης.

Συμπερασματικά, χρειάζεται πολιτική πίεση δίπλα - δίπλα με την επιστημονική γνώση και τις τεκμηριωμένες προτάσεις, ένας ρόλος που εναπόκειται, εκτός από τους επιστήμονες, και  στους φορείς των αγροτών (και όχι μόνο), στις οργανώσεις, στην αυτοδιοίκηση κ.ο.κ., που δυστυχώς βρίσκονται αρκετά χαμηλότερα από τις απαιτήσεις των καιρών.

 

Ο αιρετικός 

Ενημερωθείτε για τα νέα του blog "Νερά - Γεωργία - Περιβάλλον" :

- Από την σελίδα μας στο fb

- Από την ομάδα μας στο fb

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας για το blog ή/ και τις αναρτήσεις εδώ :

Δημοφιλέστερες Αναρτήσεις